Mariet Ewalts (1958)

Universiteit - Sociale Wetenschappen en Change Management
Tot halverwege mijn veertigste jaar heb ik vooral hoofdwerk verricht: na een universitaire opleiding in de Culturele Antropologie (Universiteit van Amsterdam) heb ik meerdere jaren gewerkt binnen de wereld van (informatie)management. Ik heb me ingezet om op een eigen wijze nieuwe afdelingen en projecten te implementeren, vooral binnen de Rijksoverheid, op het terrein van Organisatieontwikkeling en HRM. In 1999 heb een postdoctorale studie met succes afgerond (master in change management). Ik heb altijd geloofd dat, als je een groot en goed deel van je leven in organisaties werkt, organisaties goed moeten funcioneren en dat werknemers het optimaal naar hun zin moeten hebben. Dat is helaas lang niet altijd zo en dat gold ook voor mij.

Kunstacademie Den Haag - Grafisch Ontwerp
In 2004 ben ik - na een oriëntatiecursus - aangenomen aan de KABK te Den Haag. Ik wilde ontwerper worden omdat je dan én je hoofd én je handen gebruikt. Je ontwikkelt jouw ontwerpen, voegt er iets aan toe en haalt er weer wat van af. Het ontwerpersvak vraagt voortdurende reflectie op je handelen: welke keuzes maak je en waarom? waartoe? In de loop van de opleiding heb ik grafisch ontwerp gecombineerd met textiel ontwerp; mijn liefde voor materiaal, tactiliteit, de 3e dimensie bracht mij daartoe.

Hoofd en handen
Je bent dus nooit te oud om jezelf te vernieuwen! En onder dat motto werk ik als ZZP-er zowel in de advies- als in de ontwerpwereld. Ik combineer het beste van beide! en ben er van overtuigd dat beide werelden elkaar veel te bieden hebben. Mijn hoofd en mijn handen zijn altijd aan het werk en versterken de resultaten.